Activiteiten

Trainingen

Naar de woensdagavond kijkt iedereen uit. Tussen 21u en 22 u is het doelgroepenbad in het provinciaal domein Puyenbroeck van ons. Dit zwembad met verstelbare bodem kan tot 3 meter gezet worden en zowel op de fysieke als techniek trainingen kunnen we ons hier in uitleven.

Na de training verzamelen we meestal in de kantine om na te kaarten en plannen te smeden om te duiken in de Belgische en Nederlandse wateren.

TrainingenZoals elke goeie duiker hunkeren de meeste van ons naar de Oosterschelde, Grevelingen, steengroeves, enz. Meerdere keren per maand organiseren wij daarom een clubduik in deze wateren.

De fauna en flora zijn hier iets anders dan in de warme landen, maar als het zicht goed is geniet iedereen met volle teugen van de kreeften, krabben, vissen, zeesterren, oesterbanken, sepia’s, snotolf, enz. Probeer het éénmaal en je bent helemaal verkocht.

TrainingenDuiken zal altijd nummer 1 blijven in de club, maar naast het duiken organiseren wij ook veel andere activiteiten, zodat de leden elkaar eens op een andere manier kunnen leren kennen.

Bezoek aan de duikbeurs, club-bowling en de club-barbecue zijn de klassiekers maar op de planning voor dit jaar staat ook een heuse duik-fuif, waar vrienden, kennissen en familie natuurlijk welkom zijn om de beentjes te strekken. De stoere mannen onder ons zullen zich dan eerder in de buurt van de toog begeven, zoals de traditie dat vraagt.

TrainingenHet hoogtepunt van het duikjaar waar iedereen naar uitkijkt is natuurlijk de duikreis. Zoals alles in de club is ook deze vrijblijvend en houden we ze budgetvriendelijk zodat iedereen die wil meekan. De topper is natuurlijk de Rode Zee, maar in de toekomst zijn andere locaties zeker mogelijk.

Hiervoor vragen we steeds iedereen zijn mening en hebben de leden inspraak over de formule en het budget. Eén ding staat vast: plezier, ambiance, aangename gesprekken en veel duiken !

Trainingen

Elk jaar organiseren we minimum één duikweekend. De favoriete locatie hiervoor is Zeeland, maar de steengroeves in Wallonië of zelfs Luxemburg zijn andere mogelijkheden. De camping is de ideale verblijfplaats, maar in onderling overleg kan dit ook in een vakantiepark.

Eén ding is zeker, sfeer, barbecues, feestjes en leuke duiken zijn de basis ingrediënten voor elk duikweekend. Ook dit is een activiteit waar iedereen in de club maanden naar uitkijkt.

TrainingenElk jaar organiseren we in samenwerking met het Provinciaal domein Puyenbroeck een gratis initiatiedag. Hier kan iedereen die interesse heeft voor de duiksport eens komen proeven van de onderwaterwereld.

Voor velen is dit een schitterende ervaring en komen ze nadien nog eens proberen tijdens de training, waardoor we elke jaar wel een paar nieuwe leden hebben na deze dag. Maar indien het dan niet zou lukken en je wilt eens proberen, neem zeker contact op voor een initiatie tijdens onze trainingen.

Reef Xplorers

Contacteer ons: Telefoon: 0496/94.91.74 - E-mail: info@reef-xplorers.be - Adres: Hijftestraat 95, 9080 Lochristi - www.reef-xplorers.be - Facebook