Bestuur

Wim, Anton, Pieter, Bart, en Peter staan steeds voor u klaar. Samen zorgen zij voor alle activiteiten, buitenduiken, opleidingen, praktische zaken, trainingen, duikreis, duikweekends enz. zodat alle leden zich op een leuke en aangename manier kunnen profileren en vooral amuseren binnen de Reef Xplorers.


Voorzitter & Evenementen

Wim Van den Bossche is al van kidsbeen af een echte waterrat. Hij is lid van de eerste minuut en onze gedreven voorzitter. Ondertussen heeft Wim zijn brevet Rescue Diver behaald en staat de opleiding Divemaster op het programma. Wie geen schrik heeft van de kou is bij Wim aan het juiste adres; droogpakduiken is zijn ding! Van zodra het even kan, knijpt hij er graag eens tussenuit voor een duik op een van de vele Belgische of Nederlandse duikstekken. Naast duiken is Wim ook graag bezig met fotografie en digitale beeldbewerking; je zal hem dus vaak met een camera tegen komen...boven en onder water!

Penningmeester

Anton Zenner leerde duiken in 2001 en werd in 2002 reeds Padi Advanced Open Water Diver. Er opende voor hem een fascinerende wereld waardoor hij aanvankelijk lid werd bij een club' in Zelzate. Door drukke beroepsbezigheden stopte hij een aantal jaren met actief duiken alhoewel hij nog dook tijdens de vakanties in het buitenland. Ondertussen is hij weer heel actief en is zijn fascinatie voor de duiksport omgeslaan in een echte passie. Omdat zijn dochter en zoon Open Water Diver zijn, en omwille van zijn verantwoordelijkheidsgevoel is hij nu Rescue Diver.

Evenementen

Pieter De Stercke is in 2009 vertrokken naar Egypte om daar een Padi Open Water opleiding te gaan volgen en is in de jaren daarop blijven gaan en heeft zijn Advanced Open Water gehaald in het aquarium dat de rode zee heet. Als vrijwillig brandweerman en verwarmingstechnieker is hij dol op warmte en niet zot van de koude! Dus in ons koud en troebel thuiswater duiken is niet echt zijn ding (dacht hij). Tot hij deze zomer toch even de moeite heeft genomen om het hier eens te ontdekken. Pieter ziet graag alles vlot en veilig verlopen maar plezier en ontspanning is tijdens de duik het belangrijkste.

Opleidingen & Technische training

Zoals velen op vakantie nam Bart Baeten een snorkelsetje mee, maar daarmee bleef hij beperkt tot aan de oppervlakte. Hij wou dichter bij het onderwaterleven zijn en ging hij de opleiding Padi Open Water brevet volgen.(2003) Door de jaren heen nam hij het PADI verhaal meer en meer op en in 2013 werd hij OWSI ( Open water scuba instructeur). In de club zal hij verantwoordelijk zijn voor de opleidingen van Open Water tot Divemaster, vervolgopleidingen en vooral zijn kennis en passie doorgeven aan de leden, hun vertrouwen versterken en openstaan voor vragen i.v.m de opleiding of advies voor materiaal.

Secretaris & Materiaal

Peter Moerman had reeds in het verleden al enkele duikinitiaties meegemaakt, maar het was er nog niet van gekomen om de stap te zetten naar een duikclub. De opstart van Reef-Xplorers in Lochristi was voor hem de ideale ‘trigger’. Een initiatie in de club begin 2017 deed de rest. Ondertussen is hij fel gebeten door de duikmicrobe en samen met zijn vrouw behaalde hij reeds zijn Padi Open Water diploma. In de nabije toekomst wil hij zich nog verder bekwamen. De clubreis naar Egypte in oktober 2017 was een voltreffer en het vermoeden is dat zijn toekomstige reisplannen een andere ‘wending’ zullen krijgen. Met reeds bestuurservaring in het verenigingsleven zag hij het volledig zitten om het secretariaat en het beheer van het materiaal op zich te nemen.

Reef Xplorers

Contacteer ons: Telefoon: 0496/94.91.74 - E-mail: info@reef-xplorers.be - Adres: Hijftestraat 95, 9080 Lochristi - www.reef-xplorers.be - Facebook